+36-30-131-7970 info@rewerob.hu
Oldal kiválasztása

AC (transzformátoros) technológia és a modern MFDC (inverteres) technológia összehasonlítása

Az MFDC (INVERTER) technológiának számos előnye van a hagyományos AC (50 Hz) technológiával szemben.

Általánosságban sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít, mint az AC technológia. Szinte bármilyen AC technológiával végzett hegesztés elvégezhető MFDC technológiával.

Számos ellenállás-hegesztési hiba visszavezethető a hegesztőáram nem kívánt változásaira. Az inverterekben gyakran használt adaptív visszacsatolás felhasználja a modulált impulzusokat az áram folyamatos figyelésére és a vezérlés után állítja az áramot a hegesztés közben. Ezzel kompenzálja az alapanyag ellenállás eltéréseit, az elektródakopást, az áramforrás ingadozásait biztosítva a valóságos állandó áramot a hegesztés teljes ideje alatt.

Az így elért előnyök: rövidebb hegesztési idő, alacsonyabb áram és nyomóerő értékek, nagyobb gyártási sebesség, hosszabb elektróda élettartam, kevesebb kifröccsenés, kisebb felületi deformáció.

Az adaptív visszacsatolás és a milliszekundumos szabályozás precíz beállítást tesz lehetővé.

Az egyenáramnak köszönhetően nem kell számolni az úgynevezett „ablak” miatti veszteségekkel, ami AC technológia esetén igen jelentős lehet.

Az MFDC technológia alkalmazásával az aszimmetrikus hálózati terhelés is kiküszöbölhető. A rövidebb hegesztési idő, az alacsonyabb hegesztőáram és a hálózat szimmetrikus terhelése csökkent villamos energiafelhasználást eredményez.

Az INVERTER-es technológiával az alapanyagok széles skálája hegeszthető. A lágyabb anyagok, amelyek villamos és hővezető képessége magas, szintén jó eséllyel hegeszthetők. A magasabb vezetőképesség magasabb hegesztőáramot kíván. A magasabb hővezető képesség rövid hegesztési időt kíván, hogy a hőhatás övezet minél kisebb legyen. A horganyzott lemezek hegesztése szintén jól megoldható ezzel a technológiával.

A középfrekvenciás technológia fenti előnyei lehetővé teszik a beruházás gyors megtérülését, amelyet az egyre szélesebb körű elterjedése is bizonyít.