+36-30-131-7970 info@rewerob.hu

ReWeRob SOLUTIONS

robot ruha

Robot ruha – védje robotjait

Robot ruha

Sokkal tovább tart robotja, ha védőruhába burkolja.

Ez a szlogen mindent elárul arról, valójában miért is olyan fontos a védőruha alkalmazása az iparban.

De tényleg, miért szükséges a védőruha?

Ahogyan az emberek is védik magukat az időjárás viszontagságai ellen ruházattal, úgy kellene védenünk a munkaeszközeinket is. Ez annyit jelent, hogy amivel termelünk, dolgozunk, ne hanyagoljuk el. Nagyon sok szervizeléssel kieső időt és költséget megtakaríthatunk egy jól megválasztott alapanyagból készített, megfelelő kialakítású védőruházattal.

Hogyan dolgoznak a robotok?

A robotoknak gyakran nagyon szélsőséges körülmények között kell dolgozniuk, ami túlzottan igénybe veszi a költséges berendezéseket. Erre kínálunk megoldást az általunk készített, forgalmazott védőruhákkal, amelyek minden helyzetben védelmet biztosítanak a robotoknak.

Nézzük a példákat!

Tekintsünk például egy hegesztő robotot, amelyre a magas hőmérsékletű fröcskölésnek kitettség jellemző, tehát ettől szeretnénk megvédeni. Van rá megoldás. Nagy hőállóságú alumínium bevonatú anyagból készült védőruháink erre tökéletes megoldást kínálnak.

Lehetnek akár festő robotok, kobotok is, megfelelő anyagválasztással azokra is tudunk védőruhát készíteni.

Az olajos környezetbe kényszerült robotok olajtaszító bevonattal kezelt anyagból készült ruhát kapnak.

Milyen robotokra készülhetnek a védőruhák?

A védőruhák a legkülönfélébb robotokra, kobotokra készülhetnek, így mivel minden típus más, és lehet minden alkalmazás is más, ezért előzetes felmérést, egyeztetést igényel. A ruháknál figyelembe kell venni, hogy a robotnak ebben az öltözetben mozognia is kell, tehát a megfelelő mozgásszabadságát is meg kell hagyni.

Hogyan nézzen ki ez a védőruha? Egyáltalán nézzen ki valahogyan?

Természetesen igyekszünk méretre szabni, hogy még jól is nézzen ki, de ebben az esetben nem ez az elsődleges cél. A védőruhák fő szerepe a robotok és a készülékek külső károsító hatásoktól való megvédése. Lehetnek külön és egybe varrott megoldások, tépőzáras vagy patentos záródással. Ez jórészt függ a felhasználástól is, mert pl. a festő védőruhák nem nyitható kivitelben készülnek, hogy a nedvesség ne tudjon áthatolni a nyílásokon, minimális varrással gyakorlatilag csőalakot húzunk a robotra. Fontos azonban, hogy bármilyen elképzelése van, ossza meg velünk, hogy a tervezésnél egyeztetést követően figyelembe vehessük.

A képen egy UR10 -es kobothoz készült alumíniumos védőruha látható.

A képen egy UR5-ös kobot látható festőruhába öltöztetve.

A képen olajos környezetben működő robotra készült mosható robotruha látható.

Robottechnika?

A megoldásért forduljon hozzánk!!

Amennyiben a robotos automatizálás lehetőségei iránt érdeklődik (pl. termelékenység növelése, költségek csökkentése, vagy a minőség javításának céljából), úgy tapasztalt robottechnikai munkatársaink állnak rendelkezésére függetlenül attól, hogy az ipar mely területén merülnek fel igényei.

Megkeresését várjuk elérhetőségeinken!

?

Katalógus letöltése

Ingyenes Szakértői Tanácsadás

Műszaki, szakmai, technológiai problémára keresi a megoldást? Ilyen jellegű kérdése merült fel, vagy egy hibajelenségnek keresi az okát, illetve a megoldását? 

Ingyenes szakmai kérdezz-felelek szolgáltatásunkkal igyekszünk segítséget nyújtani. Szakértő munkatársaink lehetőségeinktől függően, igyekeznek egy munkanapon belül válaszolni kérdésére. A válaszadás során a sokéves gyakorlati tapasztalatunk figyelembevételével és a szakmai elméleti ismereteket felhasználva törekszünk megválaszolni kérdését. 

Ne hagyja ki INGYENES SZAKÉRTŐI TANÁCSADÁS SZOLGÁLTATÁSUNKAT!

INGYENES SZAKÉRTŐI TANÁCSADÁS

Szolgáltatásaink

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁSOK

KÉPZÉSI PROGRAMOK

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TANÁCSADÁS

Partnereink

Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item

KAPCSOLAT

 

Örömmel válaszolunk kérdéseire.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy többet megtudjon üzleti igényeire vonatkozó megoldásainkról.

+36-30-131-7970

info@rewerob.hu

2700 Cegléd, Törteli út 24.

ReWeRob__logo
ingyenes-tanacsadas

You have Successfully Subscribed!